Forum Keluarga KMS Bersama Ustaz Hasrizal dan Puan Wardina Safiyyah

Sumber: http://saifulislam.com/?p=8669

Sudah puas berkenduri di sepanjang Syawwal?

Tentu sahaja sepanjang bulan lalu, kita sibuk memenuhi undangan bukan sahaja ke rumah-rumah terbuka, malah walimah perkahwinan yang mengambil semangat Aidilfitri dan Syawwal.

Khalifah Model School (KMS) dengan kerjasama Kelab Wanita Universiti Kebangsaan Malaysia Gugusan Kesihatan menjemput anda semua untuk menyertai sebuah forum amal pada pagi Ahad ini di Auditorium Pusat Perubatan Universiti Kebangsaan Malaysia (PPUKM) atau dahulunya dikenali sebagai Hospital UKM di Bandar Tun Razak, Cheras, Kuala Lumpur.

Forum bertajuk "Cabaran Mendidik Generasi-Y: Antara Rumah dan Sekolah" kali ini akan dikendalikan oleh trainer Khalifah Institute, saudara Muhammad Qayyum Abdul Raof bersama dua panelis jemputan iaitu Ustaz Haji Hasrizal Abdul Jamil daripada Saifulislam Training & Consultancy serta Puan Wardina Safiyyah, personaliti TV dan penulis buku kanak-kanak.

Kedua-dua panelis akan berkongsi ilmu pengetahuan dan pengalaman pada membicarakan tentang cabaran-cabaran semasa dalam pendidikan anak-anak. Jurang antara generasi dengan cabaran serta pendedahan yang amat berbeza di antara anak-anak, ibu bapa dan guru-guru di sekolah menuntut kepada perkongsian bijak kesemua pihak ke arah membentuk formula pendidikan yang berkesan.

Sesuai dengan pendekatan Metod Khalifah, ibu bapa di rumah sentiasa diberi galakan agar sistem dan pembentukan yang diamalkan di sekolah turut dilaksanakan di rumah. Sekolah dan rumah mesti saling berganding bahu, bukan sahaja ke arah meningkatkan sinergi, malah untuk mencegah konflik nilai yang serius di kalangan anak-anak.

Bayaran tiket untuk program ini adalah sebanyak RM80 seorang.

Di dalam program ini, seluruh hasil jualan tiket akan disalurkan ke dana sekolah Khalifah Model School untuk pembangunan pendidikan murid-murid. Usaha merealisasikan cita-cita melahirkan insan yang menghayati jati diri mereka sebagai Khalifah Allah di KMS ini memerlukan kepada komitmen kewangan di samping sokongan moral, tenaga, masa dan upaya semua pihak.

Bagi ibu tunggal, pelajar dan individu yang berminat untuk menyertai forum ini, namun terhalang oleh komitmen kewangan, pihak penganjur berusaha untuk mendapatkan penajaan semaksima mungkin. Hubungilah nombor-nombor yang disertakan di bawah untuk keterangan lanjut.

Saifulislam Training & Consultancy juga bermurah hati menawarkan diskaun hebat untuk pembelian buku-buku di booth jualan mereka bagi pemegang tiket forum ini, terutamanya buku tulisan al-Fadhil Ustaz Haji Hasrizal Abdul Jamil (Abu Saif) seperti Aku Terima Nikahnya, Bercinta Sampai ke Syurga (ATN2), Murabbi Cinta (ATN3), Rindu Bau Pohon Tin, Secangkir Teh Pengubat Letih dan Transformasi Ramadan. Buku-buku lain juga ada disediakan termasuk buku-buku tulisan Puan Wardina Safiyyah.

Untuk keterangan lanjut dan tempahan tiket, sila hubungi nombor-nombor berikut:

Khalifah Model School:

03-42513386 (PN JEHAN) / 03-42566810 (CIK FARAH) / 012 3600165 (PN SHOMIRIZA) / 013252336 (PN SITI)

Kelab Wanita UKM:

03- 91455051 (PN ROSNAH) / 03- 91455154 (PN FAZLEEN) / 03- 91455028 (PN HARIZAN) / 0122810281 (DR SUZANA)

Ketemu di sana, Insya Allah.